Ustvarjalna škatlica na temo kmetija

Dejavnosti ki jih boste našli v tokratni škatlici:

Ustvarjalna škatlica za otroke na temo kmetija

Navodilo za uporabo:

Škatlica vsebuje pripomočke za ustvarjanje, učenje in raziskovanje. Najbolj pomembno pa se nam zdi, da tako lahko z vašim otrokom kvalitetno in zabavno preživljate skupni čas. Pa še v trgovino po pripomočke ni potrebno, saj vse razen papirja, lepila in škarij najdete v škatlici!

Cena škatlice je 15 evrov + pošnina. Za naročilo mi le napišite mail na info@varuska-ziva.si ali pa mi pošljite sporočilo na naš Facebook.

V škatlici boste tokrat našli 5 dejavnosti z različnih področij otrokovega razvoja.

Ustvarjalna škatlica na temo kmetija

Piščanček iz papirnatega krožnika:

Potrebujete: Krožnik, rumena tempera, učke, kljunček, roža

Otrokovo rokico namažete z rumeno tempero in dvakrat odtisnete na papir. Svetujem zelo tanek namaz, saj se rokica lepše odtisne. Ostanek rumene tempere malo razrečite in potroku ponudite krožnik, ki naj ga z barvo prekrije. Krožnik lahko prebarva s čopičem ali gobico. Ko se barva posuši ponudite otroku lepilo, kljunček, rožo, rokice in učke, ki naj jih prilepi na pobarvan krožnik.

Ustvarjalna škatlica za otroke - piščanček iz papirnatega krožnika Ustvarjalna škatlica za otroke - piščanček iz papirnatega krožnika

Kosmatinček

Potrebujte: Plastičen lonček, zemlja, Travna mešanica, Palčka za merjenje rasti

Otroku ponudite navadno žlico s katero naj zemljo predeva v plastično posodico. Nato mu ponudite semena trave, ki naj jih poseje. V lonček vtaknite še sladoledno palčko in skupaj opazujte in beležite rast trave. Vsak dan na palčko naredite novo črtico, da bo otrok videl kako hitro trava raste. Seveda na pozabite na zalivanje 🙂

Ustvarjalna škatlica za otroke - kosmatinčekKosmatinček

Prstne lutke

Izdelave prstnih lutke se lahko lotite na več načinov:

1. Prstno lutko lahko skupaj sežijete

2. Prstno lutko lahko skupaj zlepite

3. Prstno lutko lahko spnete

Ko so lutke dokončane pa se le prepustite vaši in otrokovi domišljiji!

Ustvarjalna škatlica za otroke - prstne lutke iz filca

Spomin na temo kmetija

Za dejavnost potrebujete: Kartice za spomin

Kartice položimo na mizo s sličico obrnjeno navzdol in jih premešamo. Razporedimo jih v pravokotnih 4×8 sličic in pričnemo s iskanjem parov. Igralec, ki je na vrsti obrne eno sličico in poskuša poiskati par.

Spomin kmetijaSlano testo in žita

Kako se igram?

S slanim tesom lahko ustvarjate na različne načine. Testo lahko razvaljate in semena sadite. Naredite gredice in v vsako posadite različna žita. Vaja je zelo dobra za urjenje fine motorike, ki je zelo pomembna kasneje pri opismenjevanju. Slano testo lahko tudi razvaljate in ga okrasite v obliko mandale. O dejavnosti v naslednjem tednu napišem objavo, saj je možnosti res nešteto 🙂

Ustvarjalna škatlica za otroke - slano testo in žita - super senzorična aktivnost za otroke

Navodilo za deljenje ljubezni 🙂

Zelo, zelo, zelo bomo veseli vašega odziva.

  1. Če vam kaj ni bilo všeč ali v škatlici kaj manjka, nam to prosim sporočite na info@varuska-ziva.si
  2. Če vam je bila škatlica všeč in bi jo radi pohvalili nas lahko najdete na Facebooku varuška Živa. Zelo veseli bomo kakšne slikice!
17.09.2015