Poletna škatlica

Pripravila sem novo poletno škatlico, ki jo lahko odnesete tudi s seboj na počitnice. V škatlici prejmete 6 različnih aktivnosti za raziskovanje z vašim otrokom, iz osnovnih šestih aktivnosti pa jih lahko sestavite še precej več. Skoraj vse so prikazane spodaj za lažje vodenje dejavnosti.

Cena škatlice je 15 evrov + pošnina. Za naročilo mi le napišite mail na info@varuska-ziva.si ali pa mi pošljite sporočilo na naš Facebook.

S septembrom dalje bodo škatlice prihajale še bolj redno in sicer vsak prvi teden v mesecu, v kolikor bi vas zanimala naročnina na škatlico, mi lahko pišete kar mail.

V kolikor imate dvojčke ali dva otroka podobne starosti lahko škatlico prilagodim tudi temu.

Poletna ustvarjalna škatlica ua ustvarjanjez otroki

Mavrična ribica

Za dejavnost potrebujete: modro tempero, papirnati krožnik, alu folijo za luske, oko doma pa poiščite čopič in lepilo 🙂

Kako to gre?

Polovico modre tempere stisnite v skodelico in dodajte nekaj kapljic vode za razrečitev otroku ponudite čopič in naj pobarva površino krožnika. Pustite krožnik, da se posuši. Izrežite trikotnik in ga prilepite nasproti izrezanemu trikotniku, saj bo predstavljal rep ribici. Otroku ponudite alu folijo, ki naj jo raztrga na koščke in jih z lepilom prilepi na pobarvan krožnik. Dodajte še oko in ribica je pripravljena.

Kakšne mavrične ribice smo naredili pri nas si lahko ogledate tukaj: Mavrična ribica

Mavrična ribica

Poletni plastelin (slano testo)

Za dejavnost potrebujete: mešanica za slano testo, plastične ribice, školjke, stekleni kamenčki, ostanek modre tempere po želji

Kako to gre?

V mešanico za slano testo dodate malo vode. Vse skupaj zgnetete v testo. V kolikor želite testo modre barve v vodo dodajte ostanek tempere od dejavnosti z mavrično ribico. Otroku ponudite slano testo, ribice, školjke in kamenčke. Vse skupaj položite na mizo ali v različne posodice in že lahko pričnete z ustvarjanje in raziskovanjem. V plastelin lahko odtiskujete, lahko naredite morsko tihožitje, različne vzorce… Prepustite pa se predvsem domišljiji in ustvarjalnosti.

Kako smo dejavnost izvedli pri nas sli lahko ogledate tukaj: Poletni plastelin

Ribice školjke in kamenčke lahko združite še v eno dejavnost in sicer Morsko senzorično škatlo. V plastično škatlo natočite vodo in dodajte pripomočke in otrok bo morsti svet raziskoval drugače – z rokami.

Dejavnost si lahko ogledate tukaj: Poletna senzorična škatla in tukaj: Poletna senzorična škatla

Morski plastelin - Poletne dejavnosti

Družabna igrica – Mavrična ribica

Za dejavnost potrebujete: dve ribici iz mossumija, barvne luske, kocka

Kako to gre? Za družabno igrico potrebujete dva igralca (otrok-otrok, otrok-starš). Med igralce razdelite luske, vsakemu po tri ene barve in eno ribico. Igralec meče kocko in okrasi ribico s tisto barvo ki se prikaže na kocki. Zmaga tisti igralec, ki prvi okrasi ribico.

V kolikor so igralci mlajši lahko igrico tudi skrajšate in vsakemu igralcu razdelite le po eno lusko ene barva in igra se bo končala prej.

Poletna družabna igrica Poletna družabna igrica

Ribice iz mossgumija

Za dejavnost potrebujete: ribice različnih barv iz moosgumija, lahko pa tudi ribice in luske iz družabne igrice.

Z ribicami lahko izvedete več različnih dejavnosti: Senzorična škatla morje, Igra v banji ali bazenu, Sestavljanje slik na oknu

Senzorična škatla morje: Ribičija

Igra v banji

Sestavljanje morskih slik na oknu: Podobno dejavnost lahko najdete tukaj: Pomladna sestavljanka

Ribice iz mossgumija Ribice iz mossgumija v banji

Poišči mojo senco

Za dejavnost potrebujete: Kartice z morskimi živalmi in kartice s sencami.

Po mizi razporedite kartice, otrok pa naj poišče pravilne pare. Mogoče bodo imeli otroci na začetku nekaj težav pri iskanju, vsaj moji otroci so jih imeli, v nekaj ponovitvah pa bodo dejavnost razumeli.

Morske sence

Poletni spomin

Za dejavnost potrebujete: Kartice z morskimi živalmi

Kartice razporedite po mizi, otrok pa poišče pare. Dejavnost lahko nadgradite z igro spomina: Kartice obrnete in iščete pare, lahko pa kartice razvrščate tudi po barvah.

Morske živali spomin Razvrščanje morskih živali Razvrščanje morskih živali Razvrščanje morskih živali Spomin Razvrščanje morskih živali po barvi - priprava Razvrščanje morskih živali po barvi

23.06.2015