Otvoritveni 20% popust v trgovini - koda DARILO

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p.

Reboljeva ulica 16

1000 Ljubljana

za prodajo blaga preko spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani www.varuska-ziva.si

Splošni pogoji spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo in trgovino (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja podjetje Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p., Reboljeva ulica 16, 1000 Ljubljana, matična številka: 6656285000, davčna številka: 66946905, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p.).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Nakup artiklov v spletni trgovini je mogoč z oddajo podatkov preko obrazca ali naročilom na mail info@varuska-ziva.si.

Dostopnost informacij

Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne trgovina na spletnem mestu www.varuska-ziva.si ažurira.

Cene v spletni trgovini so prikazane kot Cene. Cene so cene, kot jih oblikuje prodajalec in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine podjetja Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. na www.varuska-ziva.si.

Vrste uporabnikov

Nakup artiklov v spletni trgovini je mogoč z oddajo podatkov preko obrazca ali naročilom na mail info@varuska-ziva.si.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini na spletni strani www.varuska-ziva.si sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca, enako oblika se pošlje stranki kot obrazec na elektronski naslov. Po obdelavi so vaši podatki shranjeni in dostopni samo na sedežu podjetja. Zavezujemo se, da bomo osebne podatke uporabili izključno za potrebe izpolnitve tekočega naročila, pošiljanje računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Preklic naročila kupec lahko opravi tako, da prodajalca obvesti, preko e-maila info@varuska-ziva.si, da naročilo preklicuje.

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu elektronsko pošlje tudi račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na izdanih računih. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine prodajalca na spletnem mestu www.varuska-ziva.si DDV ni obračunan (nismo zavezanec za DDV).

Cene izdelkov in storitev v spletni trgovini www.varuska-ziva.si so izražene v evrih. V ceno izdelka ni vštet strošek dostave. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Popusti, promocijske kode in akcije se ne seštevajo.

Postopek obveščanja o nakupu

Postopek nakupa:

Kupna oziroma kupoprodajna pogodba je sklenjena ob pritisku na gumb – Kupite sedaj. Na podani e-naslov boste prejeli potrdilo o nakupu – da je naročilo sprejeto. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca preko danega elektronskega naslova.

Naročilo je odpremljeno / Naročilo je pripravljeno za prevzem

Prodajalec v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 040 202 442 (telefonska ni plačljiva) ali po e-naslovu info@varuska-ziva.si

Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Nakup za pravne osebe

Nakup za pravne osebe ni možen preko spletne trgovine na spletnem mestu www.varuska-ziva.si. Pravne osebe se za nakup morajo obrniti direktno na podjetje Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p.

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena ZVPot.

V primeru vračila poškodovanega blaga trgovec lahko naknadno uveljavlja odškodnino. Kupec mora blago vrniti na naslov prodajalca. Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu povrnil kupnino v celoti v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu pogodbe. Prodajalec si pridružuje pravico, da vračilo kupnine zadrži, dokler ne prevzame izdelka vrnjenega s strani kupca.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: www.varuska-ziva.si

V primeru odstopa od pogodbe kupca prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p., Reboljeva ulica 16, 1000 Ljubljana. Vrnitev prejetih artiklov, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe, podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko kupcu ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca po elektronski pošti. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Stvarna napaka

V skladu z ZVPot je napaka stvarna:

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

kupec mora prodajalca obvestiti na elektronski naslov info@varuska-ziva.si

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

Če napaka ni sporna, ponudnik čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugodi kupčevi zahtevi. Ponudnik pisno odgovori kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna. Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan kupcu po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda. Kupec je v primeru odobrene reklamacije za stvarno napako upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ga je imel v primeru spletnega nakupa. Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Stroški dobave/dostave

Dobava blaga je povezana s stroški pošiljanja. Stroški pošiljanja znašajo 4,00€.

Stroški v zvezi z vračilom

Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec – velja tako za menjavo, kot v primeru od odstopa od pogodbe.

Dostava

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije, vendar si Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Možen je tudi osebni prevzem po predhodnem dogovoru, ki se izvaja samo v Ljubljani. Rok dostave je do 15 dni.

Varnost

Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Komunikacija

Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Omejitev odgovornosti

Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdila oziroma sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe in spori

Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 202 442 ali po elektronski pošti na info@varuska-ziva.si

Pritožba se odda prek e-poštnega naslov ali preko kontaktnega obrazca. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Spletno reševanje sporov

Podjetje Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p. trenutno še nima izbranega izvajalca IRPS. Povezava: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Informacije in podpora

V kolikor imate kakršna koli vprašanja ali težave pri oddaji naročila nas kontaktirajte na info@varuska-ziva.si

ali preko telefonske številke 040 202 442 od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00.

Ob registraciji se uporabnih zavezuje, da se strinja z vsemi splošnimi pravili in pogoji uporabe spletnih vsebin. Vsakič, ko se prijavite na www.varuska-ziva.si potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami, ki so opredeljene v pravilih spletne strani in splošnih pogojih uporabe – ter jih tudi sprejemate.

Če se s splošnimi pogoji ne strinjate, ne smete uporabljati spletnih vsebin strani www.varuska-ziva.si in se ne smete registrirati.

Splošne določbe

Vsebina splošnih pogojev in pravil o uporabi strani se nanaša na pogoje uporabe vsebin na strani www.varuska-ziva.si To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami – uporabnikom/obiskovalcem strani www.varuska-ziva.si ter nami, spletno stranjo www.varuska-ziva.si, ki jo upravlja Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p.

Opredelitve pojmov

Ponudnik in lastnik spletne strani www.varuska-ziva.si je Varuška Živa, Živa Gregorač Tomše s.p., Reboljeva ulica 16, 1000 Ljubljana.

Uporabnik spletne strani ste vi, ki obiskujete in brskate po spletni strani www.varuska-ziva.si, ne glede na to ali brskate kot fizična oseba ali pravna oseba oziroma njen zastopnik ali pooblaščenec.

Spletna stran www.varuska-ziva.si je spletna stran, ki predstavlja različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine, storitve in izdelke v okviru dejavnosti, ki jo opravlja. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

S tem, da obiščete spletno stran www.varuska-ziva.si in se registrirate, se popolnoma strinjate s Pravili in pogoji spletne strani www.varuska-ziva.si. V okviru spletne strani so predstavljeni tudi poslovni partnerji s katerimi sodelujemo in jih zato tudi predstavljamo na spletni strani.

Ponudnik in lastnik spletne strani www.varuska-ziva.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti poslovnih partnerjev. Besedila, ki se predstavljajo poslovne partnerje so pripravili partnerji sami ali jih je pripravil lastnik strani in jih dal v potrditev poslovnemu partnerju.

Programi, izdelki in storitve poslovnih partnerjev so v celoti ločeni od ponudnika spletne strani www.varuska-ziva.si

Dostop do spletne strani varuska-ziva.si in uporaba

Dostop do strani www.varuska-ziva.si

Dostop do vsebin spletne strani je zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodabljanja spletne strani. Ponudnik si pridružuje pravico do umaknitve spletne strani in/ali ukinitve spletnih vsebin, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba strani www.varuska-ziva.si

Obisk spletne strani in uporaba vsebin in storitev je popolnoma na lastno odgovornost. S prijavo in/ali registracijo na strani www.varuska-ziva.si se uporabnik vsakič znova avtomatsko strinja z vsemi pogoji in pravili, ki so določeni med splošnimi pogoji spletne strani www.varuska-ziva.si

Uporaba spletne strani www.varuska-ziva.si je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabniškimi navodili ter veljavnimi predpisi Republike Slovenije, ki urejajo to področje.

Z uporabo vsebin strani www.varuska-ziva.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in se obvezujete, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit in spoštljiv način.

Odgovorni ste za poznavanje, spoštovanje in izvajanje zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki veljajo za to področje.

S spoštovanjem Splošnih pravil in pogojev spletne strani www.varuska-ziva.si pristajate, da ne boste uporabili vsebin objavljenih na strani www.varuska-ziva.si v zlonamerne (ali drugače protizakonske) in/ali nezakonite namene, se ob tem sklicevali na poslovno povezavo s www.varuska-ziva.si, objavljali komentarje ali pošiljali vsebine s tretjega računa (s skritimi osebnimi podatki), če bi lahko to škodilo ugledu blagovne znamke ter nezakonito kopirali vsebin, ki so zaščitene z Zakonom o intelektualni lastnini (brez predhodnega izrecnega in pisnega dovoljenja ponudnika strani www.varuska-ziva.si.

Prijava na novice strani www.varuska-ziva.si

S prijavo na novice strani www.varuska-ziva.si se strinjate, da vam na vaš elektronski naslov pošiljamo redna in občasna elektronska obvestila o aktivnostih v igralnicah, storitvah, izobraževanjih in novostih. S prijavo se strinjate, da boste prejemali elektronska sporočila, ki so brezplačna. Odjava je možna kadarkoli s klikom na »Odjava«, ki ga najdete na koncu elektronskega sporočila. Lahko pa nam »Odjava.« posredujete tudi na naš elektronski naslov info@varuska-ziva.si in vas bomo izbrisali iz baze registriranih uporabnikov.

Povezava na spletne strani poslovnih partnerjev

Na strani www.varuska-ziva.si predstavljamo dejavnosti poslovnih partnerjev s katerimi sodelujemo ter povezave do njihove spletne strani, s katerimi lastnik strani www.varuska-ziva.si ne upravlja, ne kontrolira niti ne preverja vsebin. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije. Ko kliknete na drugo spletno stran, ste se dolžni upoštevati pogoje in pravile, ki jih postavlja njihov upravljalec.

Izključitev jamstva

Izrecno podajate strinjanje, da razumete da spletno stran www.varuska-ziva.si in informacije na njej uporabljate na lastno odgovornost.

Izključitev odgovornosti

Lastnik strani www.varuska-ziva.si oziroma njegovi poslovni partnerji ne odgovarjajo za škodo, ki nastane iz vaše uporabe, nezmožnosti uporabe ali nepravilne rabe materiala spletne strani www.varuska-ziva.si

Spletna stran www.varuska-ziva.si in spoštuje uradno medicino in obiskovalcev ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, niti ne svetuje na tem področju.

Spremembe določil splošnih pogojev in pravil

Spletno mesto www.varuska-ziva.si si pridružuje pravico do občasnih sprememb pogojev in pravil (sprememba zakonodaje, dodatne aktivnosti). Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena med splošnimi pogoji in pravili, razen če ni z zakonom določeno drugače.

Izpis

V kolikor ne želite prejemati novic spletnega mesta www.varuska-ziva.si, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki jo najdete na koncu vsakega sporočila (glej: »Odjava«, ki vsebuje hiperpovezavo do strani, kjer kliknete odjavo ali spremenite nastavitve). Uporabnik je odgovoren za lastni izpis.

O podjetju

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe vsebin spletne strani www.varuska-ziva.si

Vsebine lahko uporabljate za osebne in nekomercialne namen. Za vse ostalo je potrebno pisno soglasje lastnika. Prepovedano je kopiranje, prikazovanje, distribucija, oddajanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, prenašanje ali prodajanje podatkov, izdelkov in storitev blagovne znamke Varuška Živa.

Povezava na spletno stran www.varuska-ziva.si je dovoljena, če se navaja vir vsebine, prosimo vas za posredovanje informacije (posredujete nam vsebino na naslov info@varuska-ziva.si).

Pravna podlaga

Podlaga je Zakon o elektronskih komunikacijah (UL št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013.

Končno določilo

Vse nastale spore rešujeta lastnik in uporabnik sporazumno, v primeru, da se spor ne razreši je pristojno stvarno sodišče v Ljubljani.