Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Varuška Živa so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S Spletno trgovino Varuška Živa (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Živa Gregorač Tomše s.p.(v nadaljevanju »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
– z nakazilom na račun ponudnika po izdanem predračunu
– po povzetju ob dostavi

Cene

Vse cene so končne in ne vsebujejo DDV, saj ponudnik ni davčni zavezanec.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dobavni rok

Dobavni rok izdelkov je 2-5 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, vam bomo ob morebitnem oddanem obrazcu za povpraševanje o artiklu, dobavni rok sporočili po enem izmed vaših kontaktov.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.
Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in je del končne cene naročila.

Reklamacije

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da ponudnik izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.

Naročanje

Naročanje poteka preko spletne trgovine 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini varuska-ziva.si in preko e-pošte info@varuska-ziva.si. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta varuska-ziva.si zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup). Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Vizitka

Živa Gregorač Tomše s.p.
Reboljeva ulica 16
1000 Ljubljana
Slovenija

E-pošta: info@varuska-ziva.si
Telefon: +386 40 202 442

Matična številka: 6656285000
Davčna številka: 66946905
Transakcijski račun: SI56 6100 0000 8355 442 (DELAVSKA HRANILNICA d.d.)