Enostavni zelenjavni polpeti iz buče maslenke

Prejšni teden sem našla slasten recept za polpetke iz muškatne buče. Nam je zelo všeč, mogoče pa bo tudi vam 🙂

Sestavine za bučne polpete:

pol buče maslenke

lonček zrnatega sira

3 žlice moke

1 jajce

ščep soli, malce muškatnega oreščka

Recept:

Bučo maslenko spečete v pečici do mehkega, v pečico jo lahko položite celo ali pa jo prerežete na pol. Jaz jo ponavadi spečem kar celo, kar traja približno uro in pol (odvisno od velikosti buče). Iz buče izdolbem meso in polovico shranim v zamrzovalnik za naslednjič ali kakšen drug recept. Buča je zelo sladkega okusa in zato primerna tudi za peko sladic.

Bučo nato pretlačim z vilico in primešam ostale sestavine. V kolikor je buča manjša dodajte tudi malce manj zrnatega sira, da masa ne bo premokra. Maso pustimo počivati kakšnih 20 minut, da se bolje poveže in moka malce napije.

Na to pa samo z žlico naložimo kupčke na ponev in počasi pečemo. Ugotovila sem, da je bučne kupčke potrebo res počasi peči, saj je masa precej mokra, da se dobro prepečejo.

Polpetke najraje pripravim za večerjo z veliko skledo solate, otrokom pa z drugimi prilogami 🙂

Sestavine za bučne polpete iz muškatne buče Pripravljena masa za bučne polpete Bučne polpete pečemo zelo počasi Bučne polpete pečemo zelo počasiPečeni bučni polpeti iz muškatne buče Pečeni bučni polpeti iz muškatne buče Pečeni bučni polpeti iz muškatne buče

25.10.2016