Skupinska priprava kosila

V novem letu sem se odločila, da bomo enkrat na teden kuhali skupaj z otroki. Včasih bomo pripravili kosilo, enostaven namaz, pecivo itd.

Tokrat sem se odločila, za pripravo kosila oziroma bolj natančno zelenjavne omake. Verjetno se zdaj sprašujete, kako naj 1,5. do 2. letniki pomagajo pri pripravi. Seveda lahko! Prvi napotek je da poskrbimo za varno okolje, jim pri pripravi hrane zaupamo in najpomembneje, pustimo delati.

Moja priprava je izgledala takole. Vsakemu otroku sem ponudila rezalno desko, jedilni nož in kos paprike, potem pa se jim pokazala kako se nož varstvo drži in kako papriko razrežemo. Opazovali so me z velikim zanimanjem, ter se naloge z velikim veseljem lotili. Šlo jim je odlično od rok!

Seveda so vmes nekaj paprike tudi pojedle, saj je veliko bolj slastna, če si jo narežejo same 🙂

Še recept po katerem smo skuhale enostavno zelenjavno omako.

Sesekljamo čebulo in jo prepražimo, dodamo narezano papriko, korenje in koruzo. Skupaj kuhamo do mehkega. Prosti koncu dodamo paradižnikovo mezgo in začimbe. Zraven sem skuhala še kus kus in zelenjavno kosilo je bilo pripravljeno.

Skupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otrokiSkupinska priprava kosila - kuhamo z otroki

20.01.2020