Dobra igrača – Djeco – Naučimo se zaklepati

Ena izmed mojih najljubših igrač je tudi Naučimo se zaklepati. Igrača je primerna za otroke od leta in pol. Zanimiva pa bo dobro leto do leto in pol in sicer do tretjega leta. Igrača je sicer zaprtega tipa, tako da jo otrokom ponujam izmenično. Za nekaj časa jo nastavim na poličke. Ko pa vidim, da zanimanje zanjo pojenja, jo za kakšen mesec pospravim in potem ponovno nastavim na poličko.

Igračo Naučimo se zaklepati lahko kupite tukaj: Djeco – Naučimo se zaklepati

Igrača je kavlitetno izdelana, kar potrjuje tudi njena življenska doba v varstvu 🙂 Imamo je že kar nekaj časa in otroci je še vedlno niso uničili, z njo pa se res radi igrajo.

Na plošči lahko najdete tri različne ključavnice. Pod vsakim okencem pa se skriva tudi žival.

Dobra igrača - Djeco - Naučimo se zaklepati

Z igračo Djeco – Naučimo se zaklepati razvijamo:

Na kratko:

  • fino motoriko
  • miselne strategije reševanja problemov
  • pozornost in vztrajnost
  • vizualno pozornost
  • natančnost
  • govorno
  • jezikovno področje
  • senzoriko

Dobra igrača - Djeco - Naučimo se zaklepati

Na dolgo:

Različne vrste ključavnic spodbujajo miselni razvoj – otroci oblikujejo strategije, kako bodo določeno ključavnico lahko odklenili.

Pri odklepanju so zelo aktivni prstki, kar spodbuja razvoj fine motorike.

Ob igri otroci razvijajo natančnost, saj morejo ključ natančno vstaviti v ključavnico, da lahko uspešno odklenejo posamezno okence.

Sama igra zahteva določeno mero pozornosti in vztrajnosti. Pomembna je predvsem vizualna pozornost oz. osredotočenost na vidne dražljaje. Vztrajnost pa je pomembna predvsem zato, ker otroci običajno na začetku niso uspešni v prvem poskusu odklepanja. Pogosto je potrebnih več poskusov, saj jim ključavnice predstavljajo večji izziv. Pri tem se soočajo s kakšnim neuspelim poskusom.

Ko ključavnice uspešno odklenejo, jih spodaj čaka motiv ene od živali (sova, ptica ali slon). To deluje hkrati motivacijsko za samo dejavnost odklepanja, poleg tega pa otroci lahko razvijajo svoje govorno-jezikovno področje, če jih spodbujamo, da poimenujejo barve ter same živali.

Igrača je narejena iz lesa, ključavnice pa iz kovine. Tipanje različnih materialov spodbuja razvoj senzorike.

Igračo Naučimo se zaklepati lahko kupite tukaj: Djeco – Naučimo se zaklepati
12.12.2021