Doma narejene igrače za enoletnike

Lotila sem se izdelave enostavnih igrač za mojo enoletnico. Aktivnosti so enostavne in ne potrebujejo prav veliko predpriprave. Moji punčki pa so zelooo všeč 🙂 Spodaj sem opisala postopke izdelave in igre. Posnela pa sem tudi storye na Instagramu, kjer si lahko ogledate njihovo uporabo.

Vohunske stekleničke

Za izdelavo potrebujete plastično stekleničko, droben material (perlice, bleščice…) vodo ali baby olje. Nekateri dodajo še glicerin ali prozorno lepilo, da drobni delci počasneje lebdijo. Otroci stekleničko držijo v rokah, jo stresajo in opazujejo. Večina enoletnikov je nad njimi navdušena. Prvič sem ji stekleničko ponudila, ko je že dobro pasla kravice in že takrat ji je bila zanimiva.

Doma narejene igrače za enoletnike - Vohunske stekleničkeDoma narejene igrače za enoletnike - Vohunske stekleničkeSpust za puhke

Za izdelavo aktivnosti potrebujete puhke in tulec od brisač. Tulec lahko prilepite na omaro ali steno, jaz ga ponavadi držim kar v roki, saj ga drugače takoj odtrga 🙂 V tulec potem zlaga puhke. Aktivnost sem ji prvič ponudila za začetku 11 meseca. Zanimivo je bilo, da je luknjico takoj zadela, naučiti pa se je morala spustiti predmet. Aktivnost ji je bila že od začetka takoj všeč. Tudi sedaj se z njimi precej zaposli.

Doma narejene igrače za enoletnike - Igra s puhkiEnostavna vtikanka

Za izdelavo aktivnosti potrebujete lesene vložke in steklenico. Oboje sem imela doma in čisto po naključju našla 🙂 Ta aktivnost ji je od vseh najbolj všeč. Mogoče zato, ker je najnovejša. Tako kot pri puhkih je luknjico hitro zadela, veliko težje pa je bilo lesen vložek spustiti 🙂 Z vajo se je tudi tega naučila in sedaj stekleničko že zelo hitro napolni.

Doma narejene igrače za enoletnike - VtikankaGlasbena jajčka

Jajčka od Kinder jajčk napolnite z različnimi polnili. Jaz sem jajčka polnila v parih in sicer z rižem, proseno kašo in zvončki. Trenutno ji služijo kot ropotuljice. Z njimi spremljava tudi pesmice. Ko bo starejša, pa bo po posluhu iskala pare.

Doma narejene igrače za enoletnike - Glasbena jajčka

14.03.2020