Active chair – Mushy

Nekaj mesecev nazaj sem na pohištvenem sejmu naletela na stolček po imenu Mushy. Že ob prvem pogledu na stojnico sem bila navdušena. Male gobice so bile posejane po travniku, na njih pa so sedeli zadovoljni otroci. Odločila sem se pristopiti in malce povprašati o stolčku.

Stol Mushy - Active Chair

Ekipa, ki stoji za blagovno znamko Mushy by Active Chair, nam je stolček prijazno posodila za dober mesec, da smo si lahko ustvarili mnenje o njem. Otroci so ga zelo hitro vzeli za svojega, saj je dizajn samega stola je prijetno pisan in je prav polepšal našo sobico. V bistvu so se prav kregali, kdo bo sedel na njem.

Otroci so na njem stabilno in pravilno sedeli že takoj, sama pa sem imela pri sedenju nekaj težav, saj smo odrasli navajeni navadnih, nepremikajočih se, togih stolov. Opazila sem, da brez truda sedijo pravilno in z vzravnano hrbtenico, na njem pa so lahko na njem sedeli dlje časa.

Otroci so travico na katero je pritrjen stol včasih celo božali, v kolikor je otrok bos, pa je to dobra stimulacija za nogice.

Stol so testirali tudi na inštitutu za kineziologijo, podpira pa ga tudi utemeljiteljica pedokinetike Andreja Semolič.

Objava ni plačana, tudi stola nismo dobili v zameno za njo. Nad stolom sem bila resnično navdušena in zato sem se ga odločila predstaviti na strani. Mogoče pa kateremu izmed vas pride ta objava prav. Mushy je bil pri nas dober mesec, če bi bile dovolj prostora bi ga sigurno posvojili za vedno 🙂

Stol Mushy - Active Chair Stol Mushy - Active Chair

In še mini intervju z ustanoviteljema blagovne znamke 🙂

Zakaj je stolček drugačen od ostalih otroških stolov?
Gre za najbolj zdrav otroški stolček na svetu, ki s svojim edinstvenim mehanizmom omogoča, da otrok podzavestno ohranja pravilno držo pri sedenju in to brez škodljivih vzmeti. Testiran tudi na kineziološkem inštitutu. Na Mushyju otrok tako ne more sedeti drugače – kot pravilno. V bistvu smo ohranili pozitivne vidike terapevtske žoge in odpravili njene pomankljivosti. Otrok s sedenjem na našem stolčku nezavedno ohranja naraven razvoj hrbtenice, kar preprečuje, da bi prišlo do prezgodnje okvare medvretenčnih ploščic in prsno ledvene izbočenosti ter si s tem konkretno zmanjšuje možnost težav s hrbtenico v prihodnosti. Hkrati se otroku izboljša ravnotežje in koordinacija. In nenazadnje, krožno gibanje stola omogoča živahnemu otroku svobodo gibanja in s tem lažjo koncentracijo pri njegovem ustvarjanju. Verjamemo, da je pri težavah s hrbtenico edina prava pot preventiva in da lahko le na ta način spremenimo sedalne navade.
Zelo smo ponosni, da nas pri našem delu podpira tudi utemeljiteljica vede Pedokinetika®, prof. Andreja Semolič, ki svoje videnje izredno strokovno izrazi tudi v svojem članku za starše: www.pedokinetika.com/sl/o-sedenju
Največ pa nam pomenijo odzivi zadovoljnih staršev, katerih otroci uporabljajo stolček Mushy že več kot 5 mesecev. Ugotavljajo, da stolček ne odpravi samo problemov s hrbtenico in poveča koncentracijo, ampak poveča tudi samozavest!

Zakaj in kako sva se lotila izdelave stola in od kod ideja za stol in dizajn?

MUSHY by Active Chair smo zasnovali skupaj z inovatorjem Borisom Pfeiferjem, zaradi čedalje slabših statističnih podatkov glede posledic sedenja na pasivnih stolih (pomanjkanje želje po gibanju, okvare hrbtenice, slaba koncentracija, nemirnost, itd.). Kar nekaj časa smo porabili za izbor razvojnih dobaviteljev in z veseljem poveva, da nam je proizvodnjo uspelo obdržati v Sloveniji. Gre za skrbno izbrane kvalitetne materiale (posebno zasnovana pena, certificirana travna podlaga, kovinska konstrukcija s krogelnim zglobom, pralne prevleke). Dizajn nagajive mušnice smo izbrali zaradi kontrastne barvne kombinacije, ki je izrednega pomena za razvoj sinaps v možganih. Želeli smo prepoznaven otroški motiv, ki bo prinesel nasmeh na obraze otrok. Vse dokazuje, da smo se pri izbiri pravilno odločili. 😉

Hvala tudi vam Živa, ki pomagate naši viziji pri spreminjanju sedalnih navad po svetu.  www.activechair.eu

20.06.2017