Valentinov plastelin

Igro s plastelinom naravnost obožujemo! Plastelin ponuja neskončno različnih načinov igre, bolj ali manj usmerjene. Tokrat sem otrokom skuhala domač plastelin in ga tematsko obarvala rdeče barve. Otrokom so se oči kar zasvetile, ko so videli plastelin živo rdeče barve.

Kepo plastelina sem enakomerno razdelila med vse otroke, vsakemu sem ponudila po en modelček za peko muffinov v obliki srčkov. Na sredini mize pa sem jim ponudila nekaj drobnega materiala – drobne plastične rdeče krogce, plastične srčke ter srčke iz pene.

Zelo lepo je bilo opazovati otroke, ki so se prepustili svoji domišljiji in s ponujenim materialom počeli najrazličnejše stvari – od priprave tort, pic, do raznoraznih oblik, postavljanja zaporedij, prelaganja itd.

Vsekakor smo dobro nahranili možgančke s senzorično bogato izkušnjo gnetenja, različnih vonjav, tekstur, tež, oblik, temperatur in še kaj. Gnetenje plastelina je odlično za razgibavanje mišic dlani in zapestja, v kombinaciji z drobnim materialom pa otroka podpre še v razvoju drobnih mišic prstov, pincetnega prijema ter natančnosti.

Valentinov plastelinValentinov plastelinValentinov plastelinValentinov plastelinValentinov plastelin

02.03.2023