Tiha knjiga – SmartiBook

Nekaj let nazaj sem občudovala tihe knjige na Pinterestu. Takrat še nisem bila mamica in jih nisem rabila, zato se njihove izdelave nikoli nisem lotila. Sedaj pa sem tiho knjigo potrebovala, ampak časa za njeno izdelavo nisem imela 🙂 Hecno kako se stvari obrnejo 🙂

Ko me je kontaktirala Tamara, ki se je lotila izdelave tihih knjig, sem bila nad povabilom k sodelovanju res navdušena. Ko sem SmartiBook prejela pa še bolj.

Tiha knjiga - SmartiBookTamara je učiteljica razrednega pokuka in mama 8 mesečne deklice, zato točno ve kakšne vzpodbude otroci potrebujejo. Vidi se, da je pri svojem delu inovativna, ustvarjalna in predvsem dela s srcem. Svoji deklici je želela narediti tiho knjigo in potem se je porodila ideja, da prične z izdelavo tudi za širšo javnost. In tako je nastalo družinsko podjetje SmartiBook.Tiha knjiga - SmartiBookTrenutno lahko izbirate med večimi različicami knjige, primerne pa so za različne starosti. Sama izdelava je izredno natančna, delčkov pa je ogromno. Po pravici povedano, se sama izdelave za to ceni nebi nikoli nebi lotila, saj je v vsaki ogromno ur izdelave. V naši SmartiBook je 8 različnih aktivnosti, ki krepijo več področij razvoja. Knjiga pa je primerna za otroke po 2. letu starosti. Jaz jo rada s seboj vzamem k zdravniku, na izlet ali kosilo zunaj. Saj nas zaposli za kar nekaj časa.

V naši tihi knjigi je 8 različnih aktivnosti:

  • Sestavi jabolko – sestavljanka iz 6 kosov v obliki jabolka.
  • Lačni krokodili – krokodile nahranimo z ribicami. Ribice moramo najprej odpeti iz gumbov in potem prirejati bavne zadrge z ribicami in nahraniti krokodile.
  • Okusni piškoti – vsak piškot ima različno število luknjic, od 1 do 9. Skupja jim poiščemo ustrezno številko.
  • Pralnica – umazane nogavie zložimo v pralni stroj, potem pa jih obesimo. Pazimo da vsaka nogavica najde svoj par.
  • Pisani ptički – vsak ptiček ima svojo hišico, poišči pravo barvo in ga pospremi domov.
  • Obrazi – skupaj lahko izdelujemo različne obraze in se pogovarjamo o čustvih.
  • Napolni gorivo – pomagaj tovornjaku napolniti gorivo. Skozi zanke povlečemo cev in nato uspešno napolnimo gorivo.
  • Spletni kitko – izdelujemo lahko različne frizure, lahko pa se učimo spletanja kitk

Mi smo našo tiho knjigo SmartiBook prejeli v dar. Vi pa lahko svojo naročite tukaj: SmartiBook

Tiha knjiga - SmartiBookTiha knjiga - SmartiBookTiha knjiga - SmartiBookTiha knjiga - SmartiBookTiha knjiga - SmartiBook

18.05.2021