Stopljeni snežak – enostavna zimska aktivnost

Z otroki smo se prejšnji teden lotili nove likovne aktivnosti in sicer stopljenih snežakov.

Aktivnost je bila sestavljena iz treh delov.

V prvem delu smo navadne bele liste razrezali na koščke. Fanta sta koščke naredila sama in tako še dodatno vadila rezanje s škarjami, mlajšim pa sem koščke narezala jaz. Ker so najmlajši otroci prvič vadili lepljenje z lepilom, sem jim naredila kose velike približno 7*7 cm.

V drugem delu naloge so otroci čim bolj natančno prekrili list z modro tempero. Ponudila sem jih široke čopiče in tempero malce razredčila za lažje prekrivanje.

V tretjem delu naloge pa smo se lotili lepljena. Fanta sta z lepilom v stiku na pobarvani list lepila kose, ki sta jih prej razrezala. Za korenček pa sem jima na oranžen papir narisala trikotnik, ki sta ga izrezala sama, oči pa sem naredila jaz.

Fanta sta celotno aktivnost, razen oči, naredila sama in bila na končni izdelek res ponosna. Za najmlajše je bilo lepljenje, kar velik izziv, saj so se z njim soočili prvič in smo se tehnike šele učili.

Za aktivnost potrebujete le papir, tempero, lepilo in škarje in je zato primerna za vsak dom 😀

Stopljeni snežak - enostavna zimska likovna aktivnost Barvanje papirja Barvanje papirja Barvanje papirjaRezanje s škarjami Lepljenje koščkov snežaka Lepljenje koščkov snežaka Lepljenje koščkov snežaka Lepljenje koščkov snežaka

Stopljeni snežak - enostavna zimska likovna aktivnost

23.01.2018