Pomladna ustvarjalna škatlica

Pripravila sem novo ustvarjalno škatlico z novimi zabavnimi in poučnimi aktivnostmi, tokrat na temo žuželk in malih živali. V novi škatlici vas čakajo Nasmejana pikapolonica, Male in velike čebelice, Lačna gosenica, Bzzz žuželke, Pajek matija in Dve pikapolonici, ki čakata da ju sestavite 🙂

Škatlici so priloženi vsi materiali, ki jih vidite na slikah, potrebujete le še lepilo in dobro voljo.

Cena škatlice je 15 evrov + poštnina.

Za naročilo mi samo pošljite mail na info@varuska-ziva.si ali pa mi pišite na Facebooku.

Ustvarjalna škatlica polna aktivnosti za otroke dostavljena na dom

Vesela pikapolonica

Pikapolonica je likovna aktivnost. Otroku ponudite papirnat krožnik in rdečo tempero s katero na krožnik poslika. Ko se barva posuši izrežite manjši trikotnik in nasproti  nalepite učke. Otroku ponudite lepilo in priložene črne pikice, ki naj jih nalepi na pikapolonice. Pri učkah naredite dve luknjici in vstavite kosmate žičke za tipalke. Pikapolonica je narejena!

Vesela pikapolonica Vesela pikapolonica

Lačna gosenica

Velike kroge postavite v vrsto, ki bo predstavljala gosenico. Otrokom ponudite manjše krogce, ki naj jih po barvah razvrstijo po gosenici. Otroci lahko manjše krogce tudi prilepijo.

Lačna gosenica

Družabna igrica sestavi pikapolonico

Na leseni kocki so narisani deli pikapolonice. Otrok meče kocko in iz kupčka vzame del pikapolonice, ki se prikaže. Če del že ima, pa je na vrsti nasportnik (starš ali otrok). Tisti, ki prvi sestavi pikapolonico je zmagovalec.

Ker so pikapolonice iz moosgumija jih lahko uporabite tudi takole.

Enostavna družabna igrica - Sestavi pikapolonico

Mala in velika čebelica

Čebelice razvrstite od manjše proti večji. Vedno pričnite s 3 čebelicami. Ko otrok obvlada razvrščanje 3 čebelic dodajte še preostale.

Čebelice - Iz majhnega zraste veliko

Spomin žužki

Z žužki lahko igrate spomin ali prirejanje odvisno od starosti in izkušenosti otroka. Če boste z otrokom prirejali polovico kartic pustite odkritih in otrok naj poišče pare. Če pa boste igrali spomin naj vse kartice ostanejo skrite.

Bzzz spomin

Pajkova mreža

Skozi luknjice napeljite vezalko ali volno in nastala bo pajkova mreža. Nato v mrežo namestite še pajka iz kosmatih žičk.

Pajkova mreža

07.05.2015