Obisk solne sobe – Center solnih terapij

Center solnih terapijPrejšnji teden sem obiskala Center solnih terapij v podutiku. Že ob vstopu me je pričakala zelo prijetna in nasmejana gospodična in mi center prijazno razkazala.

V solnem centru imajo 2 otroški sobi za izvajanje solne terapije in eno sobo za razvajanje odraslih.

V garderobi me je pričakal kopalni plašč in plastenka vode, s seboj pa morete imeti le čiste nogavičke v katere se preobujete pred terapijo. Na glavo vam poveznejo kopalno kapo, razkužijo roke in pripravljeni ste na razvajanje.

Center solnih terapij podutik

Kaj pa je solna terapija in kako poteka?

Solna terapija je vdihavanje in izpostavljanje telesa suhemu aerosolu. Terapija je naravna in blagodejno vpliva na naše telo. Naloga aerosola pa je, da čisti in razkužuje naša dihala in kožo.

Primerna je za ljudi in otroke z težave z dihali, kožo in celo asmatike. Vseeno pa vam svetujejo, da se v primeru težav pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom.

V Centru solnih terapij imajo 3 solne sobe. Dve sta namenjeni otrokom ena pa razvajanju 🙂

V sobah za otroke boste našli ogromno igračk , barvice, trampolin in celo skrivališče iz soli. Sobico prilagodijo tudi otrokovim preferencam. Igrače po uporabi vedno tudi razkužijo, da čiste počakajo na novega otročka. Za otroke ponujajo dve terapiji 20 in 55 minutno.

Center solnih terapij Otroška solna soba Otroška solna soba Otroška solna soba

Soba za razvajanje

V sobi za razvajanje pa vas bo pričakalo zares romantično vzdušje ob katerem boste lahko uživali dobrih 40 ali 55 minut.

V sobici sta dva zelo udobna naslanjača in prižgane svečke, ki poskrbijo za še bolj prijetno vzdušje. Jaz sem bila v sobi sama, zato sem teh 40 minut izkoristila za počitek in prebiranje revij. Družbo mi je delala le prijetna glasba in menjajoča se svetloba. Mamice in očki obisk vam priporočam tudi za kakšen zmenek 😀

Solna soba za razvajanje Solna soba za razvajanje

V centru solnih terapij po novem poteka tudi angleščina za najmlajše. Otroci uživajo ob učenju angleščine in obisku solne sobe, starši pa si lahko ta čas privoščite mirno kavico v bližnjem lokalu.

Angleščina v solni sobi

Objava je nastala v sodelovanju s Centrom solnih terapij, najdete jih lahko tudi na Facebooku.

03.03.2016