Knjiga tedna: Babica Marica razmišlja drugače, Petra Boh

Prejšnji teden smo brali slikanico Babica Marica razmišlja drugače, ki jo je napisala Petra Boh, ilustrirala pa Andreja Karba. 

Avtorica Petra Boh je socialna delavka, ki se že leta ukvarja z osebami z demenco in njihovimi družinami, zato pozna stiske, v kateri se znajdejo mnoge izmed njih.

V Sloveniji imamo trenutno 33.000 ljudi, ki se soočajo s to diagnozo, v prihodnjih letih pa naj bi ta številka še rastla. Zato je pomembno, da se o tej temi pogovarjamo tudi z našimi najmajšimi.

Knjiga pripoveduje od 7 let stari deklici Ani, ki se zelo rada druži s svojo babico. Skupaj se igrata, skrbita za živali, babica je Ano celo naučila plavati in na ta dosežek je najbolj ponosna. Njuna družanja obema veliko pomenijo. Čez čas pa se babica Marica prične obnašati drugače. Včasih pozabi kje je pustila očala, Anino ime ali se celo razjezi in je pogosto slabo razpoložena. Ana se ob tem počuti nemočno. Malce drugačno obnašanje Anina mamica in očka, ki babico odpeljeta k zdravniku. Ta ji naredi več preiskav in na koncu družino sooči z demenco. Na koncu babica Marica res veliko pozablja, Ana in njena družina pa ji stojijo ob strani in se vseeno spominjajo dni, ki so jih v polnosti preživali skupaj.

V kolikor imate v družini koga s to diagnozo lahko otrokom skozi knjigo pomagate prebroditi njihovo stisko in ubesediti čustva.

Knjigo smo od avtorice dobili v dar. Vi pa si lahko svojo kupite tukaj: Babica Marica razmišlja drugače
Knjiga tedna: Babica Marica razmišlja drugače, Petra Boh
Knjiga tedna: Babica Marica razmišlja drugače, Petra BohKnjiga tedna: Babica Marica razmišlja drugače, Petra BohKnjiga tedna: Babica Marica razmišlja drugače, Petra BohKnjiga tedna: Babica Marica razmišlja drugače, Petra BohKnjiga tedna: Babica Marica razmišlja drugače, Petra Boh

21.04.2021