Zimska igra z drobnimi delci

Otrokom sem pripravila zimsko povabilo k igri z drobnimi delci. Na velik pak papir sem narisala velike snežinke, poleg pa v skodelicah ponudila različne drobne delce.

Za aktivnost potrebujete:

Priznam, da je naš nabor drobnih delcev kar velik. Svetujem, da doma pogledate kaj imate na voljo in to ponudite. Mogoče ste opazili tudi, da enake drobne delce uporabljamo pri večih aktivnostih recimo pri senzorični škatli, s plastelinom… Tako da res prihajajo v uporabo redno, večkrat na teden.

Potek in priprava aktivnosti:

Priprava aktivnosti je enostavna in hitra. Na papir narišete nekaj snežink, poleg pa ponudite drobne delce v skodelicah ali na pladnju. Otroke nato le prepustite ustvarjalni igri.

Naši otroci so bili na začetku malce previdni, saj takšne aktivnosti že kar nekaj časa nismo izvajali. Ko pa so padli v samo ustvarjanje in igro so aktivnost hitro posvojii in se nad njo ponovno navušili. Skupaj so okraševali snežinke, delali vzorce…

Zimska igra z drobnimi delci - GrapatZimska igra z drobnimi delci - GrapatZimska igra z drobnimi delci - GrapatZimska igra z drobnimi delci - GrapatZimska igra z drobnimi delci - GrapatZimska igra z drobnimi delci - Grapat

06.01.2022