Žabe na obisku :)

Prejšnji teden sta na obisk prišli dve mali žabici in nam polepšali dan! Večja žaba z rumenim trebuščkom je Hribski urh manjša pa Rjava žaba.

Urh, ki smo ga tudi prijeli, živi predvsem v malih lužah v senčni legi. Ob nevarnosti se zarije v blato ali pokaže rumeno – črno obarvan trebušček.

Sama do našega “naravoslovnega dneva” žabe še nisem prijela v roko in mi je bilo najprej to početje precej neprijetno 🙂 Ko pa sem se z njo večkrat rokovala, sva se prav spoprijateljili in strah je izginil. Otroci predsodkov niso imeli in so žabo želeli takoj prijeli. Seveda smo se najprej podučili, da jo moramo prijeti nežno in da mora biti dlan cel čas iztegnjena. Na žabicami so bili navdušeni in so jih cel dan opazovali v terariju.

P.s. Za žabe je bilo dobro poskrbljeno, ulovljene so bile noč pred našim pomembnim dnem in še isti dan spuščene v lužo, kjer so bile zajete. Ti dve žabici nista strupeni in jih otroci lahko primejo v roke, seveda pa si jih je potem vseeno potrebno umiti. Z žabicami smo ravnali zelo nežno in jih nismo preveč vznemirjali.

Nižinski urh in rjava žaba Spoznavanje žabe Nižinski urh Spoznavanje žabe Nižinski urh - žaba Spoznavanje žabe Žaba na obisku Žaba na obisku

12.04.2016