Velikonočna košarica za jajčka

V kolikor doma nimate košarice za pisanke, jo lahko izdelate doma kar sami iz kartona v kateri ste kupili jajčka. Aktivnost je sicer primerna za starejše otroke, saj je potrebno biti pri rezanju in lepljenju že kar spreten. Seveda, pa jo lahko izdelate tudi starši sami 🙂

Pripomočki za izdelavo:

  • papir
  • vodene barve ali tempere
  • lepilo
  • čopiči
  • karton od jajčk

Postopek izdelave

V kolikor imate doma barvni papir (zelen, oranžen in rdeč) lahko prvi del postopka izpustite.

Risalni list poslikate z rdečo, oranžno in zeleno vodenko. Z zeleno barvo poslikate približno polovico lista. Ko se barva posuši iz oranžnega dela papirja izrežete kljune, iz rdečega papirja pa izrežete greben. Iz zelenega dela papirja pa izrežete dva trakova debeline približno 5 centimetrov. Trak nato delno narežete in s tem ponazorite travo.

Sestavljanje košarice se sedaj lahko prične. V kolikor imate doma lepilno pištolo bo lepljenje veliko lažje, brez težav pa vse skupaj zlepite z navadnim lepilom za papir, le vse skupaj se bo sušilo malce dlje. Jaz sem si pri sušenju pomagala s ščipalkami.

Kljunov in rož nisem lepila, s škarjami sem naredila luknjico in jih vstavila vanjo, seveda pa jih lahko tudi prilepite.

Celotna aktivnost mi je vzela dobre pol ure časa.

Velikonočna košarica za jajčkaVelikonočna košarica za jajčkaVelikonočna košarica za jajčkaVelikonočna košarica za jajčka

10.04.2020