Ustvarjanje preprostih smrečic

V decembru se vse vrti okoli božiča, praznikov in okraševanja. Tudi naša ustvarjanja so bila zelo praznično obarvana. Tokrat smo izdelovali praznične smrečice na kar dva različna načina. Ustvarjalne aktivnosti so odlične, da otroka podprejo na različnih nivojih razvoja, tako v razvoju ustvarjalnosti, finomotoričnih spretnosti, koordinacije oko-roka, natančnosti, vztrajnosti in pozornosti.

Najprej sem otrokom ponudila smrečico, izdelano na kartonu, katero so morali pobarvati. Barvanje s tempera barvicami je odlično, saj otroci s tem urijo prijem pisala. Ker je krošnja smrečice izdelana iz rolic od wc papirja, so morali otroci dobro razgibati zapestje, da so natančno pobarvali znotraj kroga.

Nato pa smo izdelovali božično drevesce še v tehniki lepljenja, s katero smo razgibali svoje prstke ter urili natančnost. Lepilo v stiku je odlično za učenje pritiska moči na papir, hkrati pa nudi svojevrstno senzorično izkušnjo s svojo lepljivo teksturo.

Ta dan sta bili v skupini le dve članici in imeli sta se odlično. Zabavali sta se ob barvanju s tempera barvami ter ob lepljenju in okraševanju papirnate smrečice.

SmrekaSmrekaSmrekaSmrekaSmrekaSmreka

06.01.2023