Rožice s čičeriko

Igra in ustvarjanje z drobnim materialom je ena naših najljubših aktivnosti in hkrati zelo spodbudna za razvijanje številnih spretnosti!

Na karton sem prilepila cvetove, narejene iz narezane rolice WC papirja ter iz njih oblikovala dve rožici. S flumastrom sem narisala še travo in steblo.

Na levo stran sem pripravila posodico s suho čičeriko ter otrokom ponudila žlico. Posodico sem postavila na levo stran, saj to otroka spodbudi k prehajanju čez sredino telesa, hkrati pa spodbuja gibanje od leve proti desni, ki je osnovna spretnost, ključna za pisanje in branje.

Otroke sem nato spodbudila, da z žlico napolnijo cvetove rožic s čičeriko. Pri tem je bila potrebna visoka mera natančnosti, koordiniranosti in umirjeno gibanje. Cilj je, da otrok čim več čičerike razporedi v cvetove in čim manj mimo, na mizo.

Da se čičerika ni kotalila povsod in bila raztresena po celi sobici, sem na mizo prilepila samolepilno folijo za ovijanje zvezkov. Tako so se zrna prijela na mizo in je bilo pospravljanje olajšano.

 

Rožice s čečeriko

Rožice s čečeriko

Rožice s čečeriko

Rožice s čečeriko

Rožice s čečeriko

Rožice s čečeriko

Rožice s čečeriko

01.06.2023