Praznične aktivnosti za otroke – Kaj vse smo še počeli decembra?

Decembra se je v našem varstvu res veliko dogajalo. Celo toliko, da nismo objavili vseh aktivnosti, s katerimi so se srečali otroci. Zato tokrat objava v kateri so zbrane aktivnosti iz celotnega zadnjega tedna pred počitnicami 🙂

PRAZNIČNA SENZORIČNA ŠKATLA

Igrali smo se s praznično senzorično škatlo. Za podlago sem uporabila mavrični rižek, dodala pa sem suhe pomaranče, storžke, kraguljčke in novoletne okraske. Poleg sem otrokom ponudila še žlice ter posodice različnih oblik. Otroci so najprej radovedno raziskovali in se rokovali s predmeti in pri tem zelo uživali. Igro so nadaljevali tako, da so prelagali riž iz posode v manjše posodice in se pri aktivnosti dolgo zadržali. V naši skupinici so senzorične škatle pravi hit in jo toplo priporočamo.

Otroci se v predšolskem obdobju s senzoričnimi informacijami učijo in razvijajo mišljenje, fino in grobo motoriko, govor ter čustveni in socialni razvoj – zato je pomembno, da jim ponudimo čim bolj obogateno, varno okolje in dovolj raznolikih aktivnosti, s katerimi si pridobivajo izkušnje in uresničujejo svoje notranje potenciale.

 

SMREČICA

Glavna tema zadnjega tedna je bila smrečica, zato sem otrokom ponudila prijetno in enostavno likovno dejavnost s puhki.

Iz zelenega papirja sem izrezala smrečice, za aktivnost pa potrebujete še: lesene ščipalke, na katere smo nadeli puhke, ter tempera barve. Naloga otrok je bila, da s puhkom ustvarijo pisane praznične okraske. Naši malčki so se super izkazali! Končni izdelki so čudoviti in že krasijo našo garderobo.

 

KNJIGA TEDNA

Zadnja praznična knjiga presenečenja, ki nas je čakala pod smrečico ta teden je slikanica z naslovom Najboljše darilo, avtorice Stella J. Jones in ilustratorke Caroline Pedler, izdana pri založbi Učila.

Praznična zgodba govori o prijateljstvu dveh medvedkov, Žaka in Zale. Bližal se je božični večer in drug drugega sta želela presenetiti z darilom tako, da sta zamenjala svoji stari igrači za novi. Tako sta se odrekla svojim najljubšim stvarem, da bi se med seboj osrečila. Na koncu, pa ju pod smrečico čaka še Božičkovo darilo, ki ju je še posebej spravilo v dobro voljo in sta hitro oddrvela v zgodnji božični dan.

PRAZNIČNI DAN

Na zadnji dan pred počitnicami smo si pripravili pravo malo zabavo. Ker smo bili letos zelo pridni, nas je dobri mož obiskal malce prej in nam pod smrečico pustil darila. Največja zabava je bila odvijanje daril, za praznično vzdušje pa smo si predvajali božične pesmi. Otrokom sem pripravila še praznično dejavnost: Piškoti za Božička, v kateri so izredno uživali.

Lepo smo zaključili leto 2018 in že se veselimo vseh podvigov v letu 2019!

03.01.2019