Odtiskovanje listov

Lotili smo se zabavne aktivnosti, ki vključuje barvanje, nabiranje listov in odtiskovanje. Aktivnost smo izvedli dvakrat, najprej smo odtisnili velike liste, naslednjič pa manjše.

Za aktivnost potrebujete:

  • drevesne liste,
  • tempera barvo,
  • čopiče,
  • risalni list.

Potek aktivnosti:

Z otroki smo že nekaj dni nazaj zunaj nabrali  liste, nato smo najlepše obložili s knjigami, da so se lepo zravnali in posušili. Tako smo jih pripravili za našo dejavnost – odtiskovanje jesenskih listov.

Otrokom sem najprej na mizo položila risalni list, nato ponudila barvo, čopič in drevesni list. Otroci so drevesni list pobarvali in nato odtisnili na risalni list. Pri odtiskovanju sem jim malo pomagala, da se je list dobro odtisnil. Otroci zelo radi barvajo in dodajajo veliko barve, zato so prvi odtisi zelo močni, list smo nato uporabili še enkrat, na katerem se bolje vidijo žile lista.

Otroci so zelo uživali v barvanju in tapkanju pobarvanih listov, nastale so krasne slike. Naš najmlajši član je pri nas tudi prvič slikal s tempera barvo in užival ob nastajanju slike.

Odtiskovanje listovOdtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov Odtiskovanje listov

20.11.2020