Nazaj k osnovam – manipulacija s plastelinom

Včasih se mi zdi, da naše objave izgledajo kar malo strašljive in polne predpriprav pred samo dejavnostjo. Zato sem se odločila, da vas spomnim, da lahko tudi brez večjih predpriprav otrokom ponudimo dejavnosti, s katerimi se prav tako veliko naučijo.

Danes smo se posvetili manipulaciji s plastelinom. Plastelin lahko kupite že skoraj v vsaki trgovini. Meni je najbolj všeč platelin Play-doh saj je nestrupen, lahko gnetljiv in ne pušča barve.

Manipulacija s plastelinom je zelo dobra vaja za urjenje fine motorike in pincetnega prijema. Vse to pa je predpriprava za kasnejše učenje pisanja.

Moji otroci ponavadi s plastelinom ustvarjajo dobre pol urce. Na začetku, ko se s plastelinom šele spoznavamo ponavadi sodelujejo dobrih 10 min, vsakič nasleldnjič pa kakšno minutko dlje. Zato je tudi zelo dobra vaja za urjenje pozornosti in vztrajnosti.

S to objavno sem vas le hotela spomniti, da lahko tudi z osnovnim materialom otroke veliko naučimo 🙂

Nazaj k osnovam - Manipulacija s plastelinomNazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom

Moj najljubši plastelin je Play Doh plastelin, saj ni strupen je lahko gnetljiv in ne pušča madežev, tako kot plastelini na osnovi voskov.Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom

Plastelin lahko: trgamoNazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom

Plastelin lahko: mesimoNazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom

S plastelinom lahko delamo črve, deževnike, kače…Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom

Plastelin lahko: ščipamoNazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom

V plastelin lahko delamo luknjiceNazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom

Trganje koščkov plastelina je najljubša dejavnost mojih najmlajših. Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom Nazaj k osnovam - manipulacija s plastelinom DSC08966

14.11.2014