Mušnice iz papirnatih krožnikov

Tokrat smo se lotili izdelave simpatičnih mušnic iz papirnatih krožnikov.

Za dejavnost potrebujete:

  • papirnate krožnike,
  • škarje,
  • rdečo tempera barvo in čopič,
  • rjav šeleshamer ali prazno rolico od toaletnega papirja,
  • bele krogce iz papirja.

Priprava in potek aktivnosti:

Za enega otroka potrebujemo polovico krožnika, zato najprej krožnike prerežemo na pol. Iz šeleshamerja nato izrežemo trakove, ki jih s spenjačem spnemo, tako nastane nastane bet. Otrokom ponudimo barvo in čopiče, da pobarvajo klobuk gobe. Ko se barva suši iz belega papirja izrežemo krogce, ki jih otroci kasneje nalepijo na klobuk. Predlagam, da mlajši otroci uporabljajo lepilo v stiku. Zadnji korak je, da na betu zarežemo dve zarezici dolgi približno 1 centimeter, nato gobico sestavimo.

Mi smo gobico izdelovali 2 dni, saj se barva ni tako hitro posušila. Otroci so zelo uživali pri barvanju s čopičem in lepljenju pik. Vsak dan znova opažam, kako spretni so in kako uživajo pri ustvarjanju.

Mušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikovMušnice iz papirnatih krožnikov

22.10.2020