Morske živali – prirejanje

Danes sem mojim puncam pripravila dejavnost prirejanja na temo ocean. Morske živali, sem najprej fotografirala – seveda ne potrebujete istih živali kot jih imamo mi, fotografirajte kar imate na voljo. Potem pa sem slike natisnila in razrezala. Slike sem razporedila po mizi, morske živali pa naložila v škatlo in puncama naročila, naj jih razporedita po slikah. Dejavnost jima je bila zelo všeč in sta jo z veseljem večkrat ponovili.

Predloga za spomin in prirejanje:

Ponovno sem vam pripravila predlogo, katero lahko uporabite za igro spomina na temo morje ali pa prirejanja – za mlajše otroke. Predlogo le prenesete na računalnik, dvakrat natisnete in razrežete. Predloga se nahaja tukaj:

Spomin

Navodila za spomin:

Kartice položimo na mizo s sličicami obrnjenimi navzdol in jih premešamo. Kartice lahko lepo razporedimo po mizi v obliki pravokotnika (lažja verzija) ali pa jih pustimo premešane po mizi (težja verzija). Igralec obrne eno sličico in ji poskuša najti par. Če ga najde je na vrsti še vedno isti igralec, če pa pri iskanju ni uspečen je na vrsti naslednji igralec. Zmaga tisti igralec z največ najdenimi sličicami.

Navodila za prirejanje:

Slike razporedite po mizi, sličice naj gledajo proti otroku. Ostale sličice položite na kupček. Otrok po vrsti išče sličice. Ko najde par sliki položi eno na drugo in nadaljuje z iskanjem.

DSC07086 DSC07074DSC07077 DSC07079

Danes je naša najmlajša članica prvič odšla na sprehod peš. Prehodila je precej dolgo pot. Zelo smo ponosni nanjo!

DSC07052

14.07.2014