Manipulacija z domačim plastelinom in koruzo

Še ena super aktivnost s koruzo nad katero so bili otroci navdušeni!

Za aktivnost potrebujete:

Potek aktivnosti:

Po navodilih skuhate domači plastelin. Jaz sem tokrat dodala rumeno jedilno barvo kar med kuhanjem, saj se tako plastelin najlepše obarva.

V lesenih skledicah sem nato ponudila koruzo in otroke prepustila ustvarjanju. Ko sem opazila, da koncentracija in zanimanje za aktivnost malce popušča, sem otrokom ponudila še valjarje in jih tako na novo vzpodbudila k ustvarjanju in samo aktivnost podaljšala za dobrih 15 minut. Aktivnost odlično vzpodbuja razvoj fine motorike in ustvarjalnosti, primerna pa je čisto za vse starosti otrok. Le njihovi “končni” izdelki bodo drugačni.

Otroci so bili navdušeni tudi na živalmi, ki sem jih ponudila zraven. Hitro so ugotovili, da lahko z njimi delajo odtise nog.

Manipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzoManipulacija z domačim plastelinom in koruzo

14.10.2020