Lepljiva slika – Jesenski bukov list

Nad lepljivimi slikami so otroci vedno zelo navdušeni, zato pri nas nastajajo skozi celo leto v najrazličnejših motivih. Tokrat smo se lotili jesenske lepljive slike in ustvarili velik bukov list v jesenskih odtenkih.

 

Za aktivnost potrebujete:

  • samolepilno folijo,
  • liste,
  • škarje,
  • lepilni trak.

Priprava in potek aktivnosti:

Iz samolepilne folije sem izrezala obliko bukovega lista in ga z lepilnim trakom pritrdila na omaro. Bodite pozorni, da je lepljiva stran folije obrnjena proti vam. Oranžen, rjav in rumen papir sem narezala na manjše delčke in jih pripravila v posodico.

Predlagam, da otroke čim bolj vključite v pripravo aktivnosti, pri tem upoštevajte njihovo starost in trenutne zmogljivosti. Starejši in spretnejši otroci lahko sami režejo koščke papirja, medtem ko lahko mlajšim ponudite aktivnost trganja papirja, ki je odlična za razvoj pincetnega prijema in vidno-motorične koordinacije.

 

Otroci so se zabavali pri ustvarjanju lepljive slike in se hkrati še razgibali, saj so delčke morali prenašati od mize do omare, kjer so jih nalepili. Razgibali pa so tudi prstke in razvijali finomotorične spretnosti, saj je ob manipuliranju s koščki papirja potreben natančen prijem.

 

Lepljiva slikaLepljiva slikaLepljiva slikaLepljiva slika

18.10.2022