Igra z ogledalom

Danes sem otrokom ponovno ponudila ogledala, vendar za drugačno dejavnost kot zadnjič. Če ste slučajno zamudili zadjo objavno z ogledalom, si jo lahko ogledate tukaj: Slikanje na ogledalo. Tokrat pa smo se posvetili ogledalu in “sipkim materialom” oz. materialom v koščkih. Steklene in plastične kamenčke sem kupila v Lesnini. Iskala sem jih tudi v trgovini za male živali, vendar jih niso imeli. Lesnina ima odlično izbiro okrasnih kamnov. Kupila sem porozorne in svetlo modre v obliki diamanta.Cena ene škatlice je bila slabe 4 evre. Ostale steklene kamne pa sem že imela doma. Kamenčke sem nato razporedila po posodicah. Otrokom sem ponudila ogledalo in jih prepustila raziskovanju. Takoj so pričeli s krašenjem ogledala in seveda opazovanjem sebe med dejavnostjo. Pazite le, da ogledalo položite na varno in ravno površino, da se slučajno ne razbije. Pazite, da otrok na ogledalo ne stopi ali po njem preveč udarja. Dejavnost jim je bila zelo všeč.

Dejavnost je pripravna tudi za razvrščanje. Ko so dokončali svoje “slike” so kamčke razvrstili po posodicah.

Seveda za takšno igro ne potrebujete steklenih kmenčkov. Brez problema lahko uporabite kakšen drug sipek material – manjše kamne, školjke, perlice, cofke… Možnosti so res neomejene.

Mi smo dejavnost tokrat izvajali notri, saj je zunaj spet deževalo. Ko bo vreme lepše pa bomo dejavnost prenesli na prosto in takrat napišem še eno malo drugačno objavo.

Priporočam!

Če bi potrebovali podobno ogledalo kot ga imamo mi, mi lahko pišete na mail. Prevzem v Ljubljani ali Trbovljah.

DSC07091 DSC07097

DSC07113DSC07106 DSC07098DSC07100 DSC07110DSC07117 DSC07121DSC07122 DSC07126

15.07.2014