Darilca za materinski dan :)

Kot vsako leto smo ta teden posvetili mašim mamicam 🙂

Materinski dan, Ustvarjanje z otroki za materinski danNajprej smo se lotili poslikave keramičnih šalčk. V tam namen sem kupila bele keramične skodelice v Ikei. V Antusu pa posebne flomastre za keramiko. Uporaba in okraševanje je čisto enostavno. Šalčke dobro očistite, da niso mastne in že lahko pričnete z risanjem po skodelici. Nato pustite, da se barva posuši. Barvo nato še utrdite v pečici. Moje barve so za utrditev potrebovale 90 min pri 160 stopinjah. In prvo darilce je bilo pripravljeno. Takšna darilca so mi zelo všeč, saj jih otroci okrasijo čisto samostojno in so res njihov izdelek.

Risanje na keramične skodelice, Darila za materinski dan Risanje na keramične skodelice, Darila za materinski danKer pa je potrebno darila tudi zaviti smo se okrasitve papirja lotili sami. Na naši pošti so bili zelo prijazni in smo nam podarili nekaj listov pak papirja. Otrokom sem poleg ponudila še rdečo tempero in izsekač za piškote v obliki rožice. Na tak načim smo enostavno in lepo okrasili papir za zavijanje 🙂

Tiskanje na pak papir v katerega smo zavili darica za naše mamice Tiskanje na pak papir v katerega smo zavili darica za naše mamice Tiskanje na pak papir v katerega smo zavili darica za naše mamiceRožice iz jajčnih katronov smo izdeleli že nekaj dni prej. Navodila za izdelavo najdete tukaj: Rožice iz jajčnih kartonovRožice iz jajčnih kartonov, Ustvarjanje za materinski dan Šalčke za naše mamice, Darila za materinski danNato smo se lotili naslednjega darilca obeskov za ključe iz Fimo mase. Pri tej dejavnosti so otroci sodelovali malo manj, pa vendar bodo mamice spomin vsak dan nosile s seboj 🙂 Fimo maso sem dobro pregnetla in jo razvaljala. Tega otroci pri Fimo masi žal ne morejo narediti sami, saj je precej trda in še nimajo dovolj moči. Na razvaljano površino sem nato odtisnila en njihov prstek in nato izsekala še rožico. Seveda ne smete pozabiti na luknjico za obesek. Fimo maso je potrebno zapeči v pečici, da se strdi, do takrat je namreč mehka. Utrjevala sem jo pol ure pri 130 stopinjah. Končni izdelek mi je bil zelo všeč int tudi otroci so bili navdušeni nad njim.

Obeski za ključe iz Fimo mase Obesek za ključe iz Fimo mase Rožice iz jajčnih kartonov in kosmatih žičk, Ustvarjanje ob materinskem dnevu Darilca za mamice :)

26.03.2015