5 enostavnih pomladnih aktivnosti za otroke

Ker vam želim olajšati brskanje po strani sem pripravila 5 enostavnih pomladnih idej za ustvarjanje z vašimi otroki. Podrobna navodila lahko najete s klikom na zelen naslov.

Češnjevo drevo

Simpatična aktivnost primerna za vse starosti otrok. Za izdelavo pomladnega drevesa pa potrebujete samo tempera barve, papir in čopiče. Aktivnost lahko prilagodite starosti vašega otroka. Kako jo prilagoditi pa si lahko preberete v naši stari objavi.

Klik, klik na objavo: Češnjevo drevo

Pomladno drevo - enostavne pomladne aktivnosti za otrokePomladni okraski

Tokrat smo se lotili izdelave pomladnih okraskov iz DAS mase, brez težav pa jih oblikujete kar iz slanega testa.

Za slano testo potrebujete: 1 skodelico moke, 1 skodelico soli + vodo po občutku. Vse skupaj vmesite in testo je pripravljeno za uporabo.

Klik, klik na objavo: Pomladni okraski

Okraski iz slanega testa - enostavne pomladne aktivnosti za otroke

Spodaj dodajam še eno simpatično idejo s katero smo popestrili veje. Za izdelavo pa potrebujete perlice in vrvico. Otroci iz perlic in vrvice oblikujejo okraske, potem pa jih obesite na veje.

Klik, klik na objavo: Pomladni okraski iz lesenih perlic

Pomladni plastelin

Aktivnost za katero potrebujete malce več materiala, vseeno sem se jo odločila dodati v nabor aktivnosti, saj imate doma mogoče vsaj nekaj od naštetega materiala. Potrebujete plastelin (obarvano slano testo), modelčke v obliki rožic, gumbe, palčke, rožice, valjar…

Otroku ponudite material s katerim prosto ustvarja.

Klik, klik na objavo: Pomladni plastelin

Pomladni plastelin - enostavne pomladne aktivnosti za otrokeSlikanje z mehurčki

Aktivnost je primerna za malce starejše otroke. Za aktivnost potrebujete papir, cet za pomivanje posode, tempera barve, slamico in papir.

Podrobnejša navodila pa lahko najdete v objavi: Slikanje z mehurčki

Slikanje z mehurčki - enostavne pomladne aktivnosti za otrokeVrtnarjenje z otroki

Za aktivnost potrebujete lončke (lahko so keramični, plastični, lahko uporabite kartone od jajca, rolice od wc papirja), zemljo in semena.

Aktivnost mi je všeč tudi zato, ker otroci dobijo nalogo, da vsakodnevno skrbijo za rastline, jih zalivajo in negujejo. Mogoče lahko posadite katero izmed začimb, recimo baziliko, in jo potem uporabite skupaj pri kuhanju.

Klik, klik na objavo: Vrtnarjenje z otroki

Vrtnarjenje z otroki - enostavne pomladne aktivnosti za otroke

26.03.2020